Den halvfärdiga himlen 1992

”Inomhuset är oändligt”

Jublet visste inga gränser när T. Tranströmer äntligen fick Nobelpriset 2011. Jag blev tillfrågad av Västerås stad om att läsa texter vid firandet på biblioteket. Gitarristen och kompositören Torbjörn Grass blev entusiastisk över min idé att tillsammans sätta ihop ett program med TT.s texter. Vårt 45-minutersprogram ”Inomhuset är oändligt” hade premiär i oktober 2011 i Västerås, och har spelats sedan dess runt om i Sverige. Programmet är tillgängligt för bokning via mig.

”Det hela blir väldigt vackert. Men också roligt, sorgligt och svindlande djupsinnigt. Och mycket levande.” Norrbottenskuriren mars 2012


”Den halvfärdiga himlen”.

Under slutet av 1980-talet började jag läsa Tomas Tranströmers texter. De gick rakt in i mig och idén växte fram att göra en scenisk föreställning med utvalda texter och musik. Jag kontaktade pianisten och tonsättaren Björn Linnman som nappade på idén. Jag var anställd på Västmanlands Länsteater som välkomnade produktionsidén att spela föreställningen i kyrkor i länet. I februari 1992 var det premiär på ”Den halvfärdiga himlen” i Tomaskyrkan i Västerås med Tomas och Monica Tranströmer i publiken. Det blev en lyckad och oförglömlig turné i länet och senare runt om i Sverige.